Nepřeji si na svém blogu žádné zbytečné courání, je to můj blog :)

To byl malý vtip, ale k věci. Tento krátký blog by měl sloužit jako předmluva k mému druhému románu, tentokráte s názvem " PROJEKT PSYCHOCUC". Pokorně prosím případné čtenáře, aby si tento krátký úvod ke knize raději přečetli a věděli, do čeho budou čtením knihy postupně vtaženi. 

      První kniha, autobiografický román " Panika před úsvitem", zabývala se především psychoterapií a hledáním příčin úzkostných panik. Ono hledání se samozřejmě odehrávalo především v rodině, takže  román rozkryl mnohé rodinné problémy a vzorce chování, které se předávaly z generace na generaci atd. Téma bylo dost obsáhlé i když jsem psala poměrně stručně a to bylo dobře, protože stejně má dnes kniha cca 400 stran a to je víc, než jsem chtěla.

     Protože kniha je sepsaná, ale já se nedostala k dalšímu důležitému tématu svého života, předem jsem si naplánovala, že ono téma bude rozpracováno v knize příští a tou bude román s názvem " Projekt PSYCHOCUC". Stěžejním námětem bude mé hledání odpovědí na základní otázky a zážitky s tím spojené. Aby bylo úplně jasno, šlo mi o zodpovězení otázek typu: Existuje Bůh a jaký je? Kdo jsme? Proč jsme zde? Zajímá se o nás vůbec a jak ho najdu? Jaká je skutečná realita a jak funguje? Co mohu se svým životem udělat už nyní? Co přijde po smrti a proč je to všechno takto zařízené? Proč je zde tolik zla? Je to vina člověka, nebo zlo někdo pěkně přiživuje?... Otázek bych mohla napsat ještě mnoho, ale v podstatě stačí to, co jsem již vypsala, protože jiné otázky jsou odvozeninami těchto vypsaných.

     Nejsem guru, esoterik, křesťan, muslim, budhista ani hinduista. Prostě jen bytost v lidském těle, která celý život o všech těchto tématech přemýšlí a všechna učení soudí jen podle shody se svým nitrem. Nemám jiný prostředek, protože když jsem zkusila uvěřit někomu jinému, chytřejšímu a znalejšímu duchovních témat, stejně jsem časem přestala důvěřovat hlásanému a šla opět svou cestou.

     Přestala jsem hledat odpovědi u lidí a to přineslo změnu do mého života, ač jej mám plný zevních problémů stále, protože nepraktikuji ani dnes tak preferované pozitivní myšlení ani umění si přát a podobné metody, vedoucí prý k dosažení úspěšného, šťastného a naplněného života.

     Kniha bude pojednávat o tomto všem, ale bude pouhým svědectvím o cestě mé. Rozhodně nebude o mystice, meditacích a jiných praktických cvičeních, vedoucích údajně k osvícení, bude prostě jen o mé analýze toho, co vidím a vnímám ve světě kolem sebe. O mých stavech bezútěšnosti i naděje, o překvapeních a zvratech, o strachu i smíření.

     Jelikož příspěvky na blog chci psát pravidelně, ale po menších částech než knihu minulou, pravděpodobně uzavřu možnost diskuze pod články zde, protože čtenáři se mohou ozývat podle toho, kdy zrovna čtou a já nechci stále listovat staršími kapitolami jen proto, abych nic neopomenula a mohla reagovat na každého. Bude-li se tedy někdo chtít vyjádřit k mé knize, případně diskutovat o nějakém tématu, prosím využijte odkaz na mé stránky a zanechte mi kdykoli zprávu na webové stránce s diskuzí.

     Samotný začátek bude tak trochu horor, ale je to jen úvod do děje, takže se neobávejte, že celá kniha bude stejně dramatická. To je asi vše, co jsem chtěla sdělit.  Děkuji za Váš čas.           Soňa T.

 Začátek románu zde: http://tomanovasona.blog.idnes.cz/c/344735/Muze-se-to-stat-i-Vam-a-mnohym-se-neco-podobneho-jiz-prihodilo.html

 

zdroj obrázku:

 http://www.deviantart.com/art/Samovar-II-363813624

Autor: Soňa Tomanová | středa 29.5.2013 23:03 | karma článku: 8,38 | přečteno: 362x
  • Další články autora

Soňa Tomanová

Ukázka současné německé arogance a uvažování nad námi chudšími sousedy

Kvůli migrantům se otevírá to, co jindy je schované za falešnými úsměvy a to nejen v Německu, ale i u nás. Zde je ukázka toho, jak probíhá emotivní diskuze přímo před televizními kamerami u našich sousedů.

17.10.2015 v 14:18 | Karma: 33,55 | Přečteno: 2300x | Politika

Soňa Tomanová

Jedná se o islamizaci Evropy? Další dílek mozaiky pro váhavé

Mnoho z nás je jako nevěřící Tomáš. Vidíme, ale popíráme, můžeme si na to téměř sáhnout, ale nejsme schopni se s tím vyrovnat a tak popíráme jak jen to jde.

18.9.2015 v 22:02 | Karma: 34,92 | Přečteno: 1249x | Společnost

Soňa Tomanová

Záznam z muslimské schůze

Video-materiál pro ty, kteří si chtějí ujasnit názor na extrémní a umírněné muslimy. Potřebujete ještě více? Pravděpodobně se dočkáme dalších důkazů.

16.9.2015 v 22:48 | Karma: 37,49 | Přečteno: 3341x | Společnost

Soňa Tomanová

"Já muslim" - poučné video o islámu v naší zemi.

Jedna a jedna jsou dvě. Kdo si chce spočítat, jaká je pravděpodobnost islamizace naší země, měl by se podívat na toto video. Jistě v něm najde zajímavé momenty, které mu napomohou k vybroušenějšímu názoru na věc.

19.1.2015 v 18:44 | Karma: 25,96 | Přečteno: 2046x | Společnost

Soňa Tomanová

Recenze audioknihy „Angličtina pro každého 1-6"

Autoři poslechového materiálu - Lucie Meisnerová a Roman Baroš /vydaného v roce 2005/, bezpochyby zamýšleli vytvořit kvalitní učební pomůcku, která by začátečníkům pomohla nejen v poslechu, ale i ve výslovnosti anglického jazyka. Jako věčný začátečník, řekla bych, že se jim záměr povedl.

12.1.2015 v 0:07 | Karma: 7,43 | Přečteno: 456x | Diskuse| Kultura
  • Nejčtenější

Atentát na Fica. Slovenského premiéra postřelili

15. května 2024  14:56,  aktualizováno  17:56

Slovenského premiéra Roberta Fica ve středu postřelili. K incidentu došlo v obci Handlová před...

Fico je po operaci při vědomí. Ministr vnitra mluví o občanské válce

15. května 2024  19:25,  aktualizováno  23:12

Slovenský premiér Robert Fico, který byl terčem atentátu, je po operaci při vědomí. S odkazem na...

Fica čekají nejtěžší hodiny, od smrti ho dělily centimetry, řekl Pellegrini

16. května 2024  8:42,  aktualizováno  15:38

Zdravotní stav slovenského premiéra Roberta Fica je stabilizovaný, ale nadále vážný, řekl po...

Pozdrav z lůžka. Expert Antoš posílá po srážce s autem palec nahoru

13. května 2024  18:48,  aktualizováno  14.5 22:25

Hokejový expert České televize Milan Antoš, kterého v neděli na cestě z O2 areny srazilo auto, se...

Putinova časovaná bomba. Kadyrov umírá, rozjíždí se krvavý boj o trůny

17. května 2024  14:16

Premium Ramzan Kadyrov ještě dýchá, v Čečensku se však už začíná hledat jeho nástupce. Naznačují to i...

Řekni, kde ti muži z Gazy jsou. Otazníky ohledně obětí: násobně více dětí a žen

19. května 2024

Premium V Gaze je problém, na který upozorňovala už Marlene Dietrichová. Teď si s ní notují demografové a...

Češi umějí vyrobit řadu vojenských dronů. Ale armáda o ně nestojí

19. května 2024

Premium Letecká výroba byla v České republice vždy na špičkové úrovni. Menší dopravní letouny, ultralighty,...

Gruzínská prezidentka vetovala „ruský“ zákon. Jde do boje s vládou

18. května 2024  16:55,  aktualizováno  22:06

Gruzínská prezidentka Salome Zurabišviliová podle tiskových agentur vetovala kontroverzní zákon o...

Izraelský válečný kabinet se bortí. Ganc označil Netanjahuovy plány za fanatické

18. května 2024  20:36,  aktualizováno  21:41

Člen izraelského válečného kabinetu Benny Ganc v sobotu řekl, že jeho strana přestane podporovat...

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!

  • Počet článků 116
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 723x
Knihu "Panika před úsvitem" je možné stáhnout zde Kdo nechce stahovat, může si přečíst třeba jen anotaci ke knize a hned má jasněji. ......................................................................................................... ... Další mé tvůrčí a podnikatelské aktivity je možné prohlédnout třeba na této stránce, kde prezentuji své ručně vyráběné výrobky... ...Ještě mám své stránky atelieru, které teprve zajíždím přírodní dekorace... .................a nakonec stránky, kam vkládám své články, videa, která mě baví a tak různě... spíše pro zábavu náhodných návštěvníků můj web ZDE